Disebalik no telefon...



السلام عليكم


Aku bukan apa lahh, aku curious pasai no ni? sebb aku tau aku dh lama tk apply kerja belah KL, mula2 depa kol aku dalam kereta otw nak balik kuala kangsar, aku tgok aku biaq ja la, malas layan.

Keesokan hari, mak ai, dua kali kol aku dapat tp no lain2, rasa nak bagi penyepak soh stop call aku. Then aku ni jenis suka google dulu sblm call me maybe, eh call me back. google punya google, atudia no insuran apatah,

Aku rasa pernah kena sekali dulu ingtkan soh p interview ka apa, operator pompuan, dia cakap soh upgrade maybank kad sekali insuran apa tah, blablabla, aku cakap taknak, lepastu dia paksa soh ambik, nak elak pny pasai aku cakap aku tgh kja, so tkleh cakap lama2, lepastu dia tny


"cik nurul habis kerja pukul berapa?"

"pukul 6"

"nnt sy kol ye"

Pny sengai tkmo paham, punca kena carut dengan aku.

Then dia tak kol , ada lepas kesekian bulan, depa kol balik, kalini laki lak cakap bnd yg sma, terus aku ckp aku bz, ttp tkmau paham jugak, tny aku hbs keja koi bapa, aku jawab lah, dia kol, mmg tak la aku nak angkat. serabut.

Then terjumpa satu artikel pasal no tu, klik sini , tak sangka bnd ni dh lama, sbb aku selama ni mana pernah pakai kad bank, umoq 20 baru lepaih mak pak bagi guna sendiri, pgg sendiri. hahaha.

Sebarang info pasai ni, sila klik sini untuk kepahaman yg teliti. bkn nak cakap apa, sgt annoying. kira kali ni aku nasib baik sbb tk angkat, lau tak, esok tulat tunggang tebalik dia tak stop kol. punca suma ni

So pada sapa yg belum kena, kalau hampa syok p la angkat, aku sarankan jangan angkat, dia akan non-stop kacau hampa lebih dari stalker. hahaha. hambar.

Ok, selamat malam semua, have a nice day :)


نورول حفيظا




5 comments:

Hapiz Rahman said...

selalu dah kena camni. buat bodo ataupun buat lawak bodo kat dia balik. :)

singgah: http://blogoutofmind.blogspot.com

like http://facebook.com/ouofmindblog untuk laaaaggiii berita best2!

nanieybarnieylurviey said...

Dpt jgk.. Tp mmg xjwb la.. Google terus jmpe article senarai no fon scammer ni..

Jemput singgah www.naniey.com

nanieybarnieylurviey said...

Same la.. Dpt jgk. Tp xjwb pun.. Terus google jmpe la srnarai artikel scammer..

Jemput singgah www.naniey.com

Puteri said...

Nice sharing (y)

afzalsukasuki said...

err 2nd no tu macam pernah naik kat fon sblm ni.tak sempat angkat pon..ingatkan org nak dtg pasang astro kat umah

 
COPYRIGHT BY NURUL HAFIZA ©