Cuti panjang.



Assalamualaikum

31st May - Heading to penang, attend kawan ayah punya kenduri dekat bertam. Dan kebetulan esok tu birthday adik, dan juga kebetulan adik beradik semua dok penang, so mak decide tidur sna sehari dekat rumah abg. and then malam tu pergi la makan celur2 and malam tu celebrate la bufday.


Tetap pink ollz. 
1st June - Tepat 12 malam, adik tipu lilin hari lahir nya yg ke 15 tahun ( sebelum2 ni tk tiup pon jah) and then makan2 lepas tu tido, lepas tu ternak lemak, banyakkk. Bermula la episod frust pasal makanan. tetttt.

Family

2nd June - Heading to Alor Setar, attend kenduri kawan ayah. seronoknya dapat berjalan tempat yg hampa tk penah p, p pon bersebab, sawah padi bersepah ollz. jakun sat, mcm kat kuala kangsar tkdk. padahai kat kampung ada ja -.-. Lepas tu, alang2 dh smpai kedah, ayah lajak p perlis, lawat mak sedara (belah ayah) dekat sana. Dapatlah relax dkt sna, lama dh tk p perlis kan. rindu...

Sedap, tp pest taim rasa tomyam manis, daging masak merah manis. 
3rd June - Balik kuala kangsar la uollz, Singgah Kuala Sepetang makan mee mak jah. Dan makan lagi ye uollz

Dan makan lagi -.-


6th June - Heading to terengganu, kemasik. Balik kampung mak, sbb tahun ni raya dekat kuala kangsar aje ollz. Korang raya mana tahun ni? 8 am - 6.30 pm dalam kereta, awak rase cmana nak rasa dalam kereta tu?
Tidoq ja keja aku, krohhh krohhh, rehat pon makan, smyg ja. Lepas tu sambung tido, dan bateri phone pon sja nk buat2 habis, mencik ahh -.-

Dekat jeli, ayah tido bentar. Aku dh krohh dalam keta tk ingt donia gitew.

1 . Laksa terengganu kuah dia kuah laksam
2. Bakso mmg pergh nora bagi 4 bintang
3 Nasi dagang wajib makan
4 . Satay ikan kuah kaler pink

8th June - G kuantan, tk jauh pon kemasik dengan kuantan, dalam 2 3 jam je dekatnya, mcm tau jalan sgt aku ni. tidoq jugak jawapnya. sbb bangkit awai kot. tah, mcm tkdk beza pon bngkit awai, ttp tdoq lambat jugekk ollz.

9th June - Kenduri time. Makan.Makan.Makan.Makan. Then heading balik kemasik balik, sambil2 tu soping kopok sikit, wajib bawak balik kalau dtg terengganu. gitewwwww.

Kenduri time, mmg ketara pp naik. masa tu acah2 frust dh T_T

10th June - Balik kuala kangsar, 8 am - 11 pm. Sebab p soping dekat pasar payang and beli kopok lekor dkt sukaramai, mmg sdp kopok losong dekat sana. And then balik tu makan lagi dan makan lagi. hahaha.

But first, let me take a selfie :)


Rugi tk try makan, sedap wei. 


17th June - Ajak akk g domino dkt taiping. Tiba2 terlajak tgok wyg, kena menapak jauh sikit tgok wayang, It's okay, jnji maleficent best uollz. Then lepas tu baru la p makan, kebuloq ja dok tgk smpai popkon habis tgh2 gambaq dok jalan. lepastu balik la citanya.

Makan.Makan.Makan.
Makin somel la pja ni, pp makin mantop dan padat. T_T

Kira Tahun ni holiday best sikit la, berjalan2 sakan. Tgok tmpt org. Rasa makanan tmpt org. Dan lain lain, heeee.

Ok, rasa mcm malas sgt skrg ni. ayoo pja. Camana cuti korang? best?

Nite, bye.
نورول حفيظا




1 comment:

Ika Chenta said...

bestnye dpt berjalan2...

blogwalking sini.. :)

 
COPYRIGHT BY NURUL HAFIZA ©