misteri bag serba guna?!


Assalamualaikum :)

Gila tragis tajuknye. kemain aku skrg. haha

*dipercayai beg misteri tersebut*


Semalam *sebab dh pkol 12*, aku dtg lewat skit p keja. Aku tgok kak sama tempat kerja sampai dulu. aku pon cari port nak parking kesayangan aku.

Salu aku kalau mai kerja, anak2 aku gelimpangan dok depan kedai. tunggu aku bagi makan. haha. kat rumah bela kucing kat tempat kerja pon bela. bukan bela la, kesian tgok depa tk makan. kadang2 aku nampak org dok tajang2 dia. sensitif jugakla nok. tara ank jiran aku kejaq kucing2 aku pakai badminton pon aku dh gertak habis. mmg bebudak. kucing ngan budak2 tara akai dok sama lagi. tapi mau tau la spa debik kucing2 aku mst tk smpt baca bismillah. haha.

Since aku bagi makan kucing2 tu, ALHAMDULILAH rezeki aku makin bertambah. maybe sebab kucing2 tu doa kat aku kot. aku bagi makan ikhlas, duit kena korban la nak tknk. makan je pon. dekot ngat aih. tp okla, bos aku pon takdak pula marah aku bg depa makan. as long aku tak guna duit depa. haha. sampaikan jiran kedai aku pon tolong bagi makan skali kat kucing2 jalanan katanye.

Nak dijadikan cerita pendek, pencinta kucing mmg penyayang ekcelli.

Sebenarnya bukanla aku nak cerita pasal tu, tapi bolehla ada kena mgena jugakla. tadi pg bila sampai ja aku terus serbu satu beg. nak bebai jugakla manusia mana dok buang sampah depan kedai. mula nak menyumpah ni. hari2 aku dok take care depan kedai tu. boleh pulak bagi kudap2 kat situ. dengan penuh keyakinan mempercayai bahawasanya tu sampah masyarakat. tapi aku mmg lama dh syak mst ada something dlm tu. lepas tuu.

DEKATT....

DEKAT...

OPSSSSS *kucing main cak2 kejap*

DEKAT LAGI

MULAKAN SENTUHAN PEMBUKA BICARA

CREKKKKK *kekonon bunyi beg tersebut*

LEPAS TU....

*DUCKFACE.JPG*

*TROLLFACE.JPG*

Sebenarnya rasa nak menyumpah taim tu, sebab geram sgt pada manusia yg 'BAIK GILES' buang baby.


babycat yg dipercayai dibuang depan kedai. 3 ekoq semuanya.

Truth aku tak terkejut, sblm ni pon ada jugak org buang kittens depan kedai, 5 ekor. then ada CINA baik hati ambik. base on what aku tgok, mmg melayu yg buang. sebab besepah baju kurung dalam tu. mmg MELAYU la sng cita. aku tk kesah nak campak mana pon kucing tu, kalau bodoh sgt taknk bg kucing beranak p la enject kucing tu bagi mandui ka pa. prosak btoi la manusia gini.

If kucing jalanan, dont worry k. depa tau jaga ank depa wey. cuma depa nak hg bg depa makan, kudap2 pon jadiklah wey kot ye hg bakhil tara mmg sesen pon tkboleh kasik. kucing ni pandai jaga diri, even dia nampak cam nyusahkan org sometime. kalau hg ada akai, bagi makan sengapla depa. kucing mana ada akai mcm hg. kalau dia ada akai, kaya dia lg dri hg.

Tetiba aku emoticon skjp. fuhfuhfuh. 

Poor little baby. la mak tkdk. nak nyusu pon susah. aku plak yg sedih. nak bawak balik. 7 ekoq kittens + yg beranak sorok2 kat umah tu nak tauk mana? ngamuk cik timah ngan cik li kite t. yg mna aku mmpu aku bg je la. yg lain2 WALLAHUA'LAM.

Cuba la bayangkan, depa buang dlm tu bby human? sebab semua pakat teragak nak sentuh beg tu memula. kalau sahih baby humam. gamam oi gamam. teriak aku tang situ. tara org buang kucing pon dh sokseksek.

me myself and i. 


Penulis Riang, 
Nurul Hafiza

2 comments:

ekin schmidt said...

mak ai..
ingt betul anak org tadi ..huhu
amek la bela .
comelnya hitam!

ekin schmidt said...

eh, shawl beli mna ye?
mcm penah nampk jnis mcm ni.
tak sbb sppu ad kilang jhit,.aitu ada napak corak mcm ni :)

 
COPYRIGHT BY NURUL HAFIZA ©