Holiday Mood : Lost world of Tambun


Assalamualaikum.



Nak dijadikan cerita mmg dh berhabuk cerita nya, tapi sebab nak cerita kena habaq jugak kat semua orang.

Hari rabu lepas bertarikh apa tktau, lupa dh (actually malas nak tgok kalendar balik), disebabkan aku cuti seminggu sekali, maka aku terpaksa cuti hari rabu, sbb ada org ambik cuti aku hari khamis. Redho je lah senah nok. 

So, disebabkan aku dh 2 tahun duk perak (seingat aku lah) tak pernah lansung p lost world tambun. So pernah la aku luahkan hasrat terbuku cakap kat sorang ni " orang tak penah p lost world bla bla bla.... " lepas dh luah hasrat, Tiba2, tiket pon muncul, acah tragis sekejap. Hik. So sempena cuti sekolah aku decide lah nak p, sbb ramai2 org baru meriah. Baru FUN sikitkan. 



Finally....

So nak dijadikan cerita, dengar2 khabar angin orang, sebelum masuk eloklah isi perut yg kosong, so weollz decide makan kepci. Hat tu ja tau, nk cari tmpt makan lain tktau nok. Nampak sgt tak habis explore ipoh pepuas. So kitaorg smpai dalam pukul 2 ptg, mmg malaysia kan summer masa tu (ohmai, bajednya). But it's okay, janji rock ye yehh!


Taraaaaa, i ollz disini sudah. Hik. Saja tunjuk happy padahal panaih membuak wei. 


Then lepas masuk tu, check apa2 suma, oh lupa dilarang bawak masuk makanan dari luar ye sayang2 semua. I suggest korang makan dulu sebelum masuk, makan kenyang2, sebab nanti keluar dari tmpt tu confirm i cakap semua pakat lapaq wei. Mcm kes aku, lapaq sampai lupa, padahal nak balik dok bising lapaq. Ish la!




Saja tiru orang lain, depa main tangkap-tangkap gambaq tangan. kan.


Okay first masuk, simpan beg dalam loker, lokar dia pakai gelang tangan hat dia bagi, i tktau nak sebut menatang apa tu, tapi dia mcm senang lah nak keluaq masuk barang gituu kan.And then weollz pusing2 around sana, saja panaskan badan gitew konon nak bersukan air sangat kan. lulz. 

So, weollz decide masuk tin valley dulu, so kat situ ada lalu kawasan rimau hat yang jakun teringin nak tengok rimau mcm aku bolehlah tgok. HAHA. Dia punya jakun toksah habaq, taraaa perak alam gila. Dah lama tak tgok ghimau ollz. Jgn lah perli senah k. Biasa la tu jakun, bukan salu nak jakun ni. K dah ttup cerita. 



Sengaja acah2 pelancong, konon takut sesat, nampak sangat gegeh kat situ. 


Panas ollz, Ghimau nak celup badan sat. HAHAHA



Taktau pasaipa sungguh2 sangat peluk gajah, konon eksaited pegang gajahh tipu. HAHAHA. Tettttt!!



So dah keluar dari tin valley, mmg dh get ready nak p main ayaq dh. Ambik aura sikit2 pijak pasir2 tipu depa. konon lah kan, tetiba smpai depan rumah hantu sgttt! Ada manusia ajak i masuk, kat situ i dh main tarik tali, janganlah menggila tang2 nak happy ni kan. Sbb kan dia lah peneman i, i masuk jugak wei. Mau tkmau, terpaksa senah masuk ngadap hantu-hantu tersebut. So weollz masuk dua org ja, dia soh tunggu ada org suruh masuk, so sebelum masuk aku dh nampak ada geng cina masuk, budak2, dia saja buat gabra ka apa aku tktau, yang pasti aku nak lari dh. Alahai, ada org tahan plak, so masuk je lah.

Masa masuk tu, ada orang cakap, nnt ada nenek kebayan tunjuk jalan pa suma, masa masuk tu aku nampak ada kuboq, elok nenek kebayan keluaq aku dh ttup mata sesiap, hat paling annoying dia main jerkah-jerkah kat teling. Berdesing telinga aku wei walaupun aku ttp mata. Nasib la partner iollz, spa soh ajak masuk kan, Mmg sepanjang masuk tu mata aku ttup, bunyik apa pon tknk buka mata, yg part best dalam tu dia ada tangga, aku siap tanya " ada tangga ka kat sini? " dalam dok katop mata sempat tanya ollz, nak gelak pon ada. HAHAHA. Then ttba geng sebelah berhenti, aku dh bising bila nak sampai bila nak smpai, last-last masa nak keluaq tu aku smpai meloncat-loncat nak keluaq, seram, geli, semak suma ada dalam pala otak wei. 

So elok lepas keluaq, nenek kebayan dok lambai-lambai, alahai nasib badan lah! Eh nak masuk haunted house dikenakan bayaran ya, RM10 rasanya, aku tktau sbb org lain yg bayaq!

So, dh habis semua, kita main ayaq la pulak, yeay! EHHHH. tak tak, kami main permainan yg ada kat sana, boyan, kapai, roller coster, suma main. FREE kan. 

So, dekat sana, semua benda aku merasa, main gelongsor pusing2, lurus semua dh merasa. Panjat banyak kali pon tkpa, janji merasa. HAHAHA. Kuruih sesaat ja ollz. Mmg puas hati la p sana, sbb smpai nak ttup pon dok ramai orang lagi.

So aku suggest kat hampa, yang mana tk pernah mai ni, mai la. Release tension sekali sekala dengan family, membe-membe kan. 

Last but not least, THANK YOU PENEMAN! Sudi bawak i g sana, nnt bawak la lagi. hahaha 




Author,       
      NHAR

3 comments:

salmiah awang said...

best bersama keluarga kat Tambun.Tapi rugi kalau Nurul pergi tapi kurang gambar.Nurul boleh dapatkan lebih gambar yang menarik untuk diletakkan dalam blog.Pengunjung akan lebih suka melihat gambar dalam post tempat perlancongan macam ni.

Hanis Amanina said...

sy yg 23 tahun duk perak pun tak sampai lagi situ sebenarnya. haha. padahal selalu gi pergi area pasaraya Giant tu.

hanisamanina.com

Nilam syapina said...

Sangat best... tapi.malasnya bila nak kena jaga ... tali locker d tgnn

 
COPYRIGHT BY NURUL HAFIZA ©